top of page
NO

Et nytt hjem for

Oslos kreative krefter åpner snart...

Ny bygning

S29

Fellesverkstedet flytter endelig til et permanent hjem etter 6 år med utvikling, hvor vi har hjulpet kunstnere, designere, håndverkere og amatører med å bruke deres egne hender til å gjennomføre flere enn 1000 prosjekter.

Vårt nye hjem i Seilduksgata 29 øverst på Grünerløkka i Oslo ligger rett over veien fra Birkelunden, en kjapp gåtur fra KHiO og 5 minutter med trikk eller buss fra sentrum. Bygningen som kalles «Støperiet» ble oppført i 1914 som et støperi for det som nå er nordens største låseprodusent. I dag er fabrikken et unikt eksempel på Oslo’s industrielle arv.

I løpet av 2017 totalrenoverer Fellesverkstedet bygningen og øker gulvarealet med mer enn 400 m2 ved å grave ut en ny kjeller og reise et nytt påbygg. Når vi er ferdige åpner vi dørene og gir alle tilgang til en fasilitet der vi håper å hjelpe deg med å lage nesten hva som helst!

Byggeplan

Hva er Fellesverkstedet?

Navnet sier alt. Det er et felles verksted der du kan lage nesten hva som helst! Vel… egentlig er det en variert samling av verkstedsfasiliteter, med erfarne ansatte på plass klare til å hjelpe deg, alt under samme tak til en kunstig lav pris. Hva kunne vært bedre enn det!

For hvem

Alle… vi mener det!

Du trenger ikke binde deg til noen form for medlemskap, du trenger ingen tidligere verkstedserfaring, og du trenger ikke være en hipster med hatt og briller.

Alt vi ber om er at du har en idé og at du vil lage det selv.

Priser

Å tilby profesjonelt utstyr og kompetanse på etterspørsel er ekstremt dyrt. Vi løser dette ved å bruke både offentlige og private ressurser slik at du kan lage ting til en brøkdel av den faktiske kostnaden.

Men Fellesverkstedet handler ikke bare om læring og utvikling, eller å hjelpe folk med begrensede ressurser. Du er også velkommen til å bruke utstyret til kommersielle produksjoner (uten subsidiert maskintilgang). Detaljerte priser kommer snart.

 

Fasiliteter

Profesjonelle utstyrsparker og rom for trearbeid, metallbearbeiding, digital produksjon, storskalaproduksjon og grafisk trykk.

Bygningen er ikke ferdig, vi ferdigstiller fortsatt rom og utstyr og vi skal prøve å presse inn enda mer...

Fellesverkstedet utvikles kontinuerlig!

About

Partnere

Vi kunne ikke ha gjort det vi gjør uten den utrolige støtten vi får fra våre partnere og sponsorer. De gjør det umulige mulig!

Historien så langt

Grasrot, non profit, blod, svette og tårer… en kollektiv innsats for en drøm.

Hvordan kom vi dit vi er i dag? Det startet med en gruppe venner… vi lånte en tom, sliten fabrikk, vi hadde noe enkelt verktøy og et veldig enkelt konsept: Ville det ikke vært fint hvis det fantes et sted å dra som har det du trenger, der du kunne lage nesten hva som helst. Et fellesskap i emning la inn et overveldende dugnadsarbeid. Så åpnet vi dørene til folket og sa kom igjen.

I løpet av de siste 6 åpene har vi reagert på hva våre brukere har etterspurt, vi har kjøpt utstyr basert på folks behov og vi har vært verden rundt for å se på forskjellige konsepter og lære nye produksjonsteknikker. Vi har fokus på å gi adgang til verktøy, veiledning og infrastruktur av høy kvalitet uten å kuratere hvem som får lage hva. Hvis du vil lage noe så vil vi hjelpe deg å lage det.

Stabilitet og pålitelighet er en stor utfordring i en rasktvoksende by som Oslo. Vi har flere ganger fått kjenne på kroppen å bli kastet ut av nærings-eiendommer som skal bygges om til leiligheter. Fra starten i 2011 har vi hatt et mål om å opprette et stabilt, langsiktig tilbud midt i byen. Vår nye fasilitet er et stort steg i den retningen, og starten på et nytt kapittel i Fellesverkstedets historie.

2011

Stiftet

10000+

Dugnadstimer

1000+

Utførte prosjekter

Ta kontakt

Tel: (+47) 22 38 18 98

Postboks 9393 Grønland, 0135 Oslo

Contact
bottom of page